10 tegn på at du har brug for en massage

Oplever du spændte muskler i ben og lår, når du løber? Har du myoser fra stillesiddende arbejde? Måske har du søvnproblemer, når natten falder på? Det er i hvert fald 3 af 10 tegn på, at du måske har brug for en massage. Se infografikken og læs mere om de 10 tegn på at du har brug for en massage her.

1. Du har et svagt immunforsvar

Når vi oplever stress, har det en negativ virkning på vores helbred. Vi bliver nemmere syge, fordi vores immunforsvar bliver svækket af kroppens stresshormoner. En undersøgelse af et hold universitetsstuderende viser, at de i deres eksamensperiode havde et bedre immunforsvar end gennemsnittet, fordi de dagligt fik massage.

2. Du har tit ømme muskler

Hvis niveauet af inflammation i din krop er højt, kan det betyde ømme muskler i længere perioder. Massage sætter gang i kroppens naturlige flow og får dine ømme muskler til at komme sig hurtigere.

3. Du sover dårligt og uregelmæssigt

Serotonin er et naturligt stof i kroppen som kan gøre os glade, afslappede og virke beroligende. Om aftenen bliver serotonin omdannet til melatonin, som er et vigtigt søvnhormon for kroppen. Melatonin bliver kun produceret, når kroppen ved, at det er nat. Problemet er, at vi mennesker stadig bruger computer, TV og smartphones om aftenen. Det kan forstyrre produktionen af vores søvnhormoner, fordi kroppen ikke ved, at det er aften. Massage producerer og stimulerer melatonin, så både din krop og døgnrytme bliver nulstillet.

4. Du får syre i benene under løb

Når du løber, styrketræner, cykler eller udfører andre fysiske aktiviteter kommer musklerne på arbejde. I denne proces bliver affaldsstoffer som mælkesyre, kultveilte og urinstof udskilt fra kroppen gennem blodet og lymfesystemet. Her kan der ske ophobninger, som fører til en ubehagelig følelse i musklerne. Massage løsner muskelvævet og øger blodcirkulationen i kroppen, som hjælper mod følelsen af syre i benene.

5. Du oplever ofte koncentrationsbesvær

Har du en travl arbejdsdag som skal kombineres med familieliv, venner, hobby, skole med mere? Så oplever du sikkert, at det til tider kan være overvældende med alle de forskellige krav. Faktisk kan det føre til koncentrationsbesvær hos både børn og voksne. Her kan massage stimulere kroppens niveau af serotonin. Serotonin er dit naturlige kemikalie som gør dig afslappet, glad og giver dig en følelse af ro. Flere undersøgelser viser, at for eksempel fysiurgisk massage har en positiv effekt mod koncentrationsbesvær.

6. Du døjer med spændingshovedpine

Mange, som døjer med hovedpine, kan have gavn af en massagebehandling. Ifølge Migræne og Hovedpineforeningen oplever mange af deres medlemmer tydelige forbedringer, allerede efter deres første massage. Eksempelvis afspændingsmassage bruger særlige teknikker til at løsne muskelgrupperne omkring nakken og skuldrene.

7. Du har nedsat mobilitet i dine led

Hvis du har stive led og generelt føler at din mobilitet er nedsat, så er du ikke den eneste. Her kan en effektiv massagebehandling hjælpe med at genvinde mobiliteten i kroppen. Stive led er ofte forårsaget af anspændte muskler, som sidder i klemme. Her kan en massør strække, trykke, trække og afspænde dine muskler på plads, så du kan genvinde friheden over din krop.

Læs mere: Ondt i ryggen? Sådan får du en bedre holdning

8. Du viser tegn på stress

Kortvarigt stress giver kroppen et ekstra boost i pressede situationer. Her producerer kroppen stresshormonerne adrenalin og kortisol. Adrenalin bliver hurtigt forbrændt, mens kortisol bliver i kroppen i længere tid. Længerevarende stress betyder store ophobninger af kortisol i kroppen, som i sidste ende kan give angst og depression. Her viser en amerikansk undersøgelse, at massage kan øge forbrændingen af kortisol med op til 53 procent.

9. Du restituerer langsomt efter sport

Hvis du døjer med muskelspændinger og smerter i lang tid efter sportslig aktivitet, så kan en massør måske hjælpe dig. Restituerer du langsomt, kan det skyldes blokader af kroppens naturlige omløb. Her kan diverse affaldsstoffer og muskelspændinger ophobe sig i kroppen. En massagebehandling kan løsne op i ømhederne og sætte gang i blodomløbet. Så kan kroppens forskellige affaldsstoffer nemmere blive udskilt, så kroppen igen kan blive genopbygget.

10. Du døjer med muskelspændinger

Muskelspændinger og myoser fra stillesiddende arbejde er ikke unaturligt. Her er det ofte nakke og skuldre som spænder op og giver smerter. Flere forskellige massagebehandlinger arbejder i dybden med kroppen. Her er triggerpunktsmassage blandt andet med til at løsne de anspændte myoser fra gentagne og stillesiddende arbejdsstillinger.

Kilder: Sleepreviewmag.com, iForm.dk, Huffingtonpost.com, Livestrong.com, Webmd.com, Nytimes.com, Hovedpineforeningen.dk